Lezárult a projekt megvalósítása

A november 28-29-én tartott konferenciával gyakorlatilag lezárult a Health Info projekt megvalósítása.

A konferencia alapvető célja a projekt keretében kifejlesztett, a váratlan helyzetek kezelését támogató közös online ügyeletfigyelő rendszer bemutatása volt.

A projekt célja egy mintaprojekt megvalósítása volt a megjelölt a magyar – szlovák határmenti térség kiválasztott területein (Borsod-Abaúj Zemplén megye és Kassa megye).

A bemutató különlegességét és érdekességét – hasonlóan a miskolci bemutatóhoz – itt is az adta, hogy a bemutató az egyik kiválasztott mintaterületen zajlott.

A workshop során a résztvevők megismerkedhettek a projekt hátterével, a fejlesztés indokoltságával, menetével, jellemzőivel. A workshop keretében értelemszerűen bemutatásra került az alkalmazás is, mely pozitív fogadtatásban részesült.

A szolgáltatás legfontosabb jellemzői: térképi megjelenítés; GPS, illetve cella információ alapján a legközelebbi ügyeletek listázása; folyamatosan frissített adatbázis; navigációs lehetőség; alkalmazás több platformon való elérhetősége.

Az alkalmazás jelentősége abban áll, hogy naprakész adatokat szolgáltat az aktuális ügyeletekről, valamint megadja a legközelebbi, illetve leggyorsabban elérhető ügyeletek listáját.

A szolgáltatás révén a térségben élők, dolgozók, illetve oda látogatók nagyobb biztonságban érzik magukat egy esetlegesen előforduló váratlan helyzet esetén. A projekt modellként szolgálhat más térségek, országok és tématerületek számára.

A projekt a zárást követően a fenntartás időszakába lép, mely során törekszünk arra, hogy folyamatosan naprakész, megbízható adatok álljanak rendelkezésre. Célunk az is, hogy a szolgáltatás további (földrajzi) területekre is kiterjesszük, első lépésben a két érintett országra.