Újabb mérföldkőhöz érkezett a Health Info projekt megvalósítása

Újabb mérföldkőhöz érkezett a váratlan helyzetek kezelését támogató közös online ügyeletfigyelő rendszer kialakítása, azaz a Health Info projekt megvalósítása.

A napokban került sor az informatikai fejlesztésre vonatkozó szerződés aláírására, melynek keretében kerül sor azon alkalmazások kifejlesztésére, melyek lehetővé teszik az ügyeleti adatok elérését, lekérdezését. Az alkalmazás a legnépszerűbb platformokon (iOS, android, Windowsphone), valamint webes felületen keresztül lesz elérhető a célcsoportok számára.

A projekt keretében kifejlesztendő „ügyeletfigyelő” rendszer Magyarország és Szlovákia kiválasztott területeinek (Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Kassa megye) orvosi és gyógyszertári ügyeleti adatairól nyújt majd naprakész adatokat.

Jelenleg sem Magyarországon, sem pedig Szlovákiában nem működik ilyen jellegű szolgáltatás, így ennek kialakítása, bevezetése a két országban innovatívnak tekinthető.

Az alkalmazás jelentősége abban áll, hogy naprakész adatokat szolgáltat az aktuális ügyeletekről, valamint megadja a legközelebbi, illetve leggyorsabban elérhető ügyeletek listáját.

A szolgáltatás révén a térségben élők, dolgozók, illetve oda látogatók nagyobb biztonságban érzik magukat egy esetlegesen előforduló váratlan helyzet esetén.

Az alkalmazások a tervek szerint 2014. szeptemberére készülnek el, így még ebben az évben megkezdhető a használatuk.