Elkészült az informatikai alkalmazások rendszerterve

A szerződéskötést követő intenzív munka eredményként elkészült az informatikai fejlesztés rendszerterve

A fejlesztés célja egy olyan orvosi, illetve gyógyszertári ügyelet kereső kliens alkalmazás létrehozása, amely mobil operációs rendszeren, illetve webes böngészőn keresztül is elérhető.

Az alkalmazás a felhasználó által (a nála lévő mobil telefon által meghatározott) aktuális GPS pozíciója, vagy a felhasználó által megadott cím alapján megmutatja a legközelebbi orvosi ügyeletet, gyógyszertárat, azok jellemző adatait.

A tervezés során kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy az alkalmazás minél inkább felhasználóbarát, könnyen kezelhető, és a célcsoportok széles köre által alkalmazható legyen. Ez utóbbi érdekében az információk 4 nyelven lesznek elérhetőek (a magyaron és a szlovákon túl angolul és németül).

A találatok szöveges formában és a térképen elhelyezve is megjeleníthetők. Az alkalmazás elősegíti az intézményekkel történő kapcsolatfelvételt (közvetlen hívás), illetve az alkalmazott eszköz lehetőségeire támaszkodva az útvonaltervezést, valamint az intézményhez történő eljutást.

Az alkalmazás további kiegészítő, a felhasználás használatát segítő funkciókat is tartalmaz (pl. keresés, tájékoztatás, stb.).

Néhány képernyőkép tervezetét az alábbi ábrák mutatják be.

20140730_pic_1  20140730_pic_2  20140730_pic_3

Az alkalmazások a tervek szerint 2014. szeptemberére készülnek el, így még ebben az évben megkezdhető a használatuk.