Remélhetőleg hamarosan kezdődhet a magyarországi adatgyűjtés

Jelentős mérföldkövéhez érkezett a projekt megvalósítása. A hónap közepén megindításra került a magyarországi adatgyűjtést végző cég kiválasztására vonatkozó beszerzési eljárás. Az eljárás sikeressége esetén már a következő hónap (április) elején megkötésre kerülhet a szerződés a nyertes ajánlattevővel, és ezzel összhangban megkezdődhet a magyarországi ügyeleti adatok gyűjtése.

Az adatgyűjtés a Health Info projekt egyik kiemelten fontos tevékenysége. Az adatgyűjtés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében működő ügyeleti egységek releváns információira terjed ki, mely során a megye településein található orvosi ügyeletek és gyógyszertárak adatait kell felvenni. BAZ megyében a megyeszékhelyen túl további 27 város és 330 község található.

A szerződés keretében elvégzendő főbb feladatok:

  1. Szekunder kutatás elvégzése;
  2. Primer kutatás elvégzése: terepi adatgyűjtés;
  3. Adatbázis feltöltése a primer kutatás során szerzett adatokkal;
  4. Közreműködés a fejlesztendő alkalmazások tesztelésében.

Az adatgyűjtés azért is bír nagy jelentőséggel, mert ennek során várakozásunk szerint fontos tapasztalatokat lehet szerezni a szekunder adatok megbízhatóságáról, az ügyeletszervezésben lévő összefüggésekről, szabályszerűségekről, valamint az egyes intézmények nyitottságáról, együttműködési készségéről.